2018. február 24.

Sült édesburgonya




Egy rendkívül egyszerű, ám annál finomabb ételt hoztam most. Az édesburgonya pár éve tűnt fel a hazai piacokon és mára már töretlen népszerűségnek örvend. Magyarországon is egyre több gazda  fogott bele a termesztésébe, így  nem számít akkora kuriózumnak, mint a megjelenésekor, bár be kell vallani, az ára még így is elég borsos.
Ennek ellenére ritkán és kisebb mennyiségben jól beilleszthető az étrendbe (rendkívül egészséges egyébként), anélkül, hogy nagyon megterhelnénk a pénztárcánkat.
Nekem nagy kedvencem lett és ez a sült változat jön be leginkább, ami önállóan és köretként is remek.


Hozzávalók 4 személyre

1 kg édesburgonya
3-4 evőkanál olívaolaj

fűszerek tetszés szerint (itt rozmaring és kakukkfű)

Az édesburgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk és az egészet jól összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és forró sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: